Once upon a time..

Once upon a time..

Het was 1978 en de jonge Pepijn Ornstein proefde voor het eerst zulk onvergetelijk zuiver en lekker mango-ijs dat dit zijn leven ingrijpend zou beïnvloeden. Hij wilde ook zulk tongstrelend en melkvrij ijs maken!

Het duurde daarna echter nog vele jaren, en vele omzwervingen over de hele wereld voordat de mysterieuze Professor de tijd rijp achtte om een aantal belangrijke ijsgeheimen toe te vertrouwen.

Pas in 2003 mocht het ijs voor het eerst gefabriceerd worden onder de merknaam Professor Grunschnabel. Zodoende maakte het Nederlandse publiek vanaf dat moment pas kennis met allerlei verfijnde, vaak exotische smaakcombinaties. Brasil Basil Lime (limoen-basilicumijs), Fresa del Habanero (verse El Santa aardbeien met hete Surinaamse Madame Jeanette chilipepertjes) werden op de voet gevolgd door de eerste creaties op basis van de fluweelzachte plantaardige melkvervanger: kokosmelk. De smaken Siam Horapa Coco (kokosmelk met Thaise basilicum, galanga, limoen en goudbruin gebakken kokosrasp) en ChoCocolate waren de grote nieuwe vondsten. Heerlijk romig ijs zonder room. Dat ook nog eens lekker licht op de maag ligt.

Jarenlang heeft de Professor zijn inner circle geïnspireerd met smaakideeën die hij over de hele wereld heeft verzameld. Zo is nu een uiterst innovatieve collectie 100% plantaardige ijsrecepten tot stand gekomen. Inmiddels heeft Professor Grunschnabel een groeiende groep liefhebbers in Nederland en daar buiten. Het is de hoogste tijd om de wijde wereld zijn lekkere ijs te laten proeven!

Wat weten we nog meer over de Professor?
Onbevestigde maar hardnekkige geruchten willen dat de Professor het enige kind is van Ljudmilla Grunschnabel (beroep: lerares aardrijkskunde). Over zijn vader weten we slechts dat deze er vermoedelijk met de voluptueuze dochter van de melkboer in hun dorpje ergens in Europa vandoor is gegaan, en dat na het zinken van de Titanic nooit meer iets van hem is vernomen. Ook zijn er mensen die beweren dat de voornaam van de Professor met een “S” begint, naar Salomon de Wijze. Anderen spreken dit tegen met de stelling dat het professortje al van jongs af aan met Professor werd aangesproken vanwege diens zeer nieuwsgierige aard en grote intellect. Het blijft gissen…