Ingredienten

Ingredienten

De ingrediënten in ons ijs halen we uit binnen- en buitenland. Het fruit in ons ijs kopen we rechtstreeks in bij fruithandelaren in Nederland. Limoen, aardbei, passievrucht, banaan, gember en nog veel meer. Wij kopen bijna wekelijks in, waardoor we met verse ingrediënten kunnen werken. Daarbij selecteren we iedere keer weer op kwaliteit en smaak want wij accepteren alleen het allerbeste. Ook houden we rekening met de seizoenen om de optimale rijping en smaak van het fruit te verzekeren. Vers ingekocht fruit verwerken wij meteen, vaak nog dezelfde dag, om de optimale smaak te behouden.

Onze kruiden en specerijen komen van over de hele wereld, van Madagaskar tot Japan, van Brazilië tot Sri Lanka. Wij kopen die in bij specialisten en groothandels. Daarbij letten wij niet alleen op kwaliteit, maar ook of producten ‘fair trade’ of ‘biologisch’ zijn. Zo maken wij bijvoorbeeld onze Café el Khatib met Illimani Inca Dark Espresso. Deze verrukkelijke Boliviaanse hoogland koffie is natuurlijk 100% Arabica, en bovendien fair trade en biologisch.

Alle kleuren in ons ijs komen van de natuurlijke grondstoffen die ons ijs smaak geven. We gebruiken geen andere kleurstoffen en ook geen ‘e-nummers’. We gebruiken natuurlijke stabilisatoren om te zorgen dat ons ijs de juiste consistentie behoudt.

De kokosmelk in onze ‘creamy’ smaken importeren wij vanuit Azië.

Wij werken er hard aan om onze productie processen zo vriendelijk mogelijk in te richten voor de planeet. Doordat wij 100% natuurlijke en plantaardige ingrediënten gebruiken is de ‘carbon footprint’ van ons ijs substantieel lager dan ijs van koemelk